ΑΣ ΦΑΜΕ

ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ

ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ 

Η λέξη "φυτοθρεπτικά συστατικά" μεταφράζεται σε "ουσίες ζωτικής σημασίας".  Τα φυτοθρεπτικά συστατικά είναι φυτικές θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά. Τα φυτά παράγουν φυτοθρεπτικά συστατικά για να αναπτυχούν τα ίδια και να αυτο-προστατευτούν από τις κυτταρικές βλάβες και τις ασθένειες.

Τα ζωηρά χρώματα των φρούτων και των λαχανικών συχνά οφείλονται σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά φυτικής προέλευσης, όταν λοιπόν βλέπουμε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, βλέπουμε το δώρο της φύσης για την υγεία. Κάθε φυσικό χρώμα υποστηρίζει την ευεξία σας με έναν ιδιαίτερο τρόπο και εξαιτίας αυτού, πρέπει να καταναλώνετε κάθε συνδυασμό των πέντε. Ας βεβαιωθούμε ότι παρέχουμε στο σώμα μας τα φυτοθρεπτικά συστατικά που το διατηρούν υγιές και καταναλώνουμε τη σωστή ισορροπία χρωμάτων κάθε μέρα.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ

ΑΡΚΕΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΓΙΕΙΣ;

Γνωρίζουμε ότι, λόγω του χρόνου, του κόστους και των εποχών, πολλοί από εμάς δεν κάνουν την καθημερινή διατροφή που χρειάζονται. Το Ινστιτούτο Υγείας Nutrilite είναι δεσμευμένο στην έρευνα και εκπόνησε μία μελέτη με αυτό το θέμα, Παγκόσμια Έκθεση για τα Φυτοθρεπτικά Συστατικά*. Το αποτέλεσμα είναι ότι 3 στους 4 ενήλικες σε όλο τον κόσμο δεν πληρούν τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για κατανάλωση 400g φρούτων και λαχανικών την ημέρα.** Δημιουργία διατροφικού κενού μεταξύ του τί τρώμε και τί χρειάζεται το σώμα μας.  Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ενήλικες θα πρέπει να διπλασιάσουν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, προκειμένου να ακολουθούν τη συμβουλή του ΠΟΥ. Αυτό το χάσμα στη διατροφή μας συμβάλλει στην κακή υγεία και μπορεί να οδηγήσει σε πολλές χρόνιες ασθένειες, όπως παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις και οστεοπόρωση.

Ξηροί καρποί, τσάι, δημητριακά, όσπρια, φρούτα και λαχανικά είναι καλές πηγές θρεπτικών συστατικών φυτικής προέλευσης. Μια διατροφή πλούσια σε όλα αυτά είναι αναγκαία για να υποστηρίξουμε το σώμα μας, να έχουμε μια δραστήρια ζωή και υγιή γήρανση. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά είναι ευεργετικές οργανικές ενώσεις που χρησιμοποιούν τα φυτά για να αυτο-προστατευτούν από το στρες και τις βλάβες και να προάγουν μια ισορροπημένη ανάπτυξη. Καθημερινά, γίνονται νέες ανακαλύψεις στον τομέα της έρευνας των φυτοθρεπτικών συστατικών. Οι εμπειρογνώμονες του Ινστιτούτου Υγείας Nutrilite συνεχίζουν να διευρύνουν τους ορίζοντές μας για το πώς να καλύπτουμε τα κενά στη διατροφή μας. Έτσι μπορούμε όλοι να παραμένουμε υγιείς.

* Παγκόσμια Έκθεση Φυτοθρεπτικών Συστατικών: Ένα Παγκόσμιο Στιγμιόττυπο της Κατανάλωσης Φρούτων και Λαχανικών και της Διάθεσης και "Συνέπειες της Πρόσληψης Φυτοθρεπτικών Συστατικών".
** Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)/ Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (ΟΤΓ) των Ηνωμένων Εθνών. Δίαιτα, Διατροφή και Πρόληψη Χρόνιων Ασθενειών· Έκθεση Κοινής Διαβούλευσης Εμπειρογνωμόνων στη Γενεύη ΟΤΓ/ΠΟΥ, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, 2003 (Τεχνική Έκθεση Σειρά Νο. 916)